Gezellige drukte tijdens 70e Ronde van Zundert 2018

Nieuwelingen


Het is 15:30 uur. Terwijl de werkploeg als een geoliede machine de laatste hand legt aan de finishlijn, warmde een 30-tal nieuwelingen de benen op. Gespannen kopjes, en een paar zeer geconcentreerde plaatselijke favorieten. Tim Hennekam, Niels Huijbregts en Robin van Oorschot bewezen eerder dit seizoen al goed mee te kunnen doen in het nieuwelingenpeloton. Dit werd in de Molenstraat nogmaals bevestigd. Met Tim die 7e werd, Niels op plek 18 en Robin op de 21e stek, kunnen we stellen dat het met de plaatselijke wielertoekomst nog prima zit.

Na finish van de nieuwelingen blijken we in Zundert niet alleen goede renners te hebben. Dat zien we bij de eerste huldiging, waar rondemiss Eslie Siemons huldigt alsof ze nooit anders gedaan heeft. Jaap Roelen  (Chaam) bleek bij de nieuwelingen het sterkst te zijn. Hij won, voor Thomas Verdonck (Wouwse Plantage) en Lucas Janssen (Papendrecht).


 (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren
Met het podium weer aan de kant en de weg vrij voor de volgende koers, zien we al snel het Rijsbergse duo Johan Pemen en Jeroen Haest, net als eerstejaars junior Tristan van Hassel uit Wernhout. Zij staan klaar om erin te vliegen bij de Amateurs, Sportklasse en Junioren, die ook dit jaar weer een gezamenlijke koers reden. Helaas konden zij zich niet in de strijd mengen om de prijzen. Een drie man sterke kopgroep mocht om de winst sprinten. Stefan Laurijssen (Oud-Gastel) leek voor de sprint de te kloppen man te zijn. En hij won dan ook de sprint, maar gaf tijdens het interview eerlijk toe dat de nummer twee, die een naam heeft die klinkt als een klok, Imo de Pruijssenaere de la Woestijne (Utrecht) absoluut sterkste renner was in de kopgroep. Mike Kruijthof (Dordrecht) vervolledigt het podium. Ons Rijsbergse duo komt, hoe kan het ook anders, gebroederlijk over de streep op de 16e en 17e plek. Waarin Jeroen nipt zijn dorpsgenoot voorbleef. Achteraf bleek hij tijdens de wedstrijd ook nog het snelste rondje van de koers te hebben gereden, door in het centrum van Zundert een rondetijd van 2 minuten 36 seconden en 388 duizendsten neer te zetten.


 Elite/belofte
Als de klok 19.00 uur nadert, gaan het publiek en alle trouwe posten en verkeersregelaars nog maar eens rechtstaan. Het elite-/beloften peloton kent een aantal hele sterke en snelle mannen aan het vertrek. Geert Verheijen en Kevin Haest houden de plaatselijke eer hoog. Gezien het ontzettend snelle wedstrijdverloop zou je bijna denken dat ze allemaal een keer in de ontsnapping hebben gezeten. Maar welke is dan de goede? En hoe kom je daarin te zitten? Dat kun je vragen aan een ervaren renner, in dit geval Raymond Kreder. Hij deed deze kostbare ervaring op bij onder andere de ploegen Garmin-Sharp en Roompot. Maar ook op de wielerbaan, waar hij diverse malen Nederlands kampioen werd. De momenteel voor het Japanse Team Ukyo rijdende renner uit Oudenbosch, die ook twee Spaanse ploegmaten mee naar Zundert had genomen, sprong met nog vijf rondjes te rijden naar de twee man tellende kopgroep. Waarna hij in de sprint nog maar eens liet zien waarom hij ook alweer op World-Tourniveau heeft gereden. Hij maakte met een machtige sprint aan het talrijk opgekomen publiek duidelijk dat hij de snelste was. De twee medevluchters, Koen van Dijke (Baarle Nassau, 2e) en Daniël Langereis (Delft, 3e) konden niet anders dan dit accepteren. Een andere ‘oude bekende’, Hans Dekkers (Ijzendijke), sprintte als ‘beste van de rest’ naar de vierde plek. De oud-prof (ook hij reed, net als winnaar Kreder, ooit voor onder andere het Amerikaanse Garmin) verzekerde zich hiermee bovendien zo goed als zeker van eindwinst in het overkoepelende BN DeStem wielerklassement. Geert Verheijen en Kevin Haest reden allebei naar een deftige plek in de top 20, door respectievelijk als 12e en 17e te finishen in de eigen gemeente.


 70e editie laatste editie?
Dankzij de hulp en bijdragen van velen, een fantastische groep vrijwilligers en trouwe sponsors, kunnen we wederom terugkijken op een hele geslaagde Ronde van Zundert. De 70e editie alweer. Na enkele natte jaargangen, eindelijk weer eens een droge editie bovendien! Maar komt de 71e Ronde van Zundert er ook nog? Stichting Ronde van Zundert is naarstig op zoek naar opvolging binnen het bestuur! Geïnteresseerden kunnen zich kenbaar maken via info@rondevanzundert.nl

69e Ronde van Zundert voor Daan Meijers

 


Op een wederom natte 1e woensdag van augustus gingen de nieuwelingen om 16:00 uur met veel ambitie van start. De Zundertse renners Robin van Oorschot, Tim Hennekam en Niels Huijbregts lieten zich opmerken door goed voorin te rijden en actief te koersen.  Met de achterdeur wagenwijd open kwam een korte uitslag voor hen zo snel dichterbij. Bart Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde sprintte echter indrukwekkende wijze naar een 1e plaats, voor Jamie Prince die 2e werd. Quinten Buijs vervolledigde het podium en werd 3e. Tim Hennekam mist op een haar na het podium en eindigt op een mooie 4e plaats, voor Robin Oorschot die het thuispubliek eveneens verwende met een knappe 5e plaats. Een goed resulaat van onze Zundertse renners die het volgend jaar hopelijk weer net zo spannend gaan maken. 

Ook bij de (B)-Amateurs/Sportklasse en Junioren zagen we vanuit het vertrek al grote verbrokkeling. Een aantal groepen bleef elkaar nauwlettend in de gaten houden. De weinige junioren die het op namen tegen de oudere Amateur- en Sportklasse renners bewezen maar weer eens de toekomst te hebben. Met Timo de Jong op 1 en Rick Burgmans op 3 stonden twee junioren op het podium waar we hopelijk nog meer van gaan horen in de komende jaren. Roy Guequierre (amateur) maakte het podium compleet met zijn 2e plaats. Naast de strijd om de overwinning werd er ook gestreden om de titel van beste Zundertse renner. Hier ging 'good old' Johan Pemen (amateur) met de eer strijken. Hij finishte op een knappe 10e plaats, voor Kevin Haest (junior) die 14e werd.


 Ronde van Zundert 2017


 Terwijl de regen Zundert nog steeds teisterde, maakte iedereen zich op voor het hoofdnummer van de avond. De Elite-/Beloften wedstrijd over 80 km. Met deze keer de bijzonder deelname van een 6-tal Amerikaanse renners van de CCB Velotooler UCI Continental Team. Met onder hen de Amerikaanse Criterium kampioen onder 23 jaar, Thomas Revard. In de regenachtige omstandigheden werden de klassenverschillen snel zichtbaar. De lagere snelheden in de bochten, en de hoge snelheden op de rechte stukken zorgden er al snel voor dat ook hier de achterdeur wagenwijd openging. Het peloton werd met rasse schreden uitgedund. Nadat de eerste schifting was gemaakt reden er, voor het Zundertse podium, enkele oude bekende weg. Winnaar van vorig jaar, Ronan van Zandbeek, gevolgd door de nummer 2 van 2016 Thijs de Lange. Zij werden vergezeld door Daan Meijers. Met drie reden zij de schemer tegemoet en mochten tegen 21:00 uur afsprinten voor de overwinning. Resultaat 1 Meijers, 2 Van Zandbeek en 3 De Lange. De beste Zundertse renner reed naar een 20e plaats in de uitslag, Emiel Molenschot.   Kortom, ondanks wederom een natte editie, toch weer drie mooie koersen in Zundert.  Het grote aantal deelnemers uit de eigen gemeente bewijst tevens dat we in onze gemeente een bloeiende wielercultuur hebben. Als organisatie dragen we daar met veel liefde ons steentje aan bij. Ook dit jaar konden we weer rekenen op de geweldige inzet van onze vele vrijwilligers, de financiële steun van onze sponsors en de medewerking van bewoners en ondernemers langs het parcours. We hebben weer kunnen genieten van een prachtig evenement en willen iedereen hier dan ook hartelijk voor bedanken!


 

Kletsnatte 68e Ronde van Zundert 2016

Dat een buitenevenement het moet hebben van goed weer was duidelijk te zien deze editie. De nieuwelingen en junioren hebben constant in de regen gereden. Mede daarom waren er ook veel afmeldingen, en bijna geen bijschrijvers. Ook het publiek bleef weg, wat een trieste aanblik gaf bij start en finish. Gelukkig klaarde het weer op bij de Elite/Belofte koers.
Sprint van Zandbeek
De Nieuwelingen streden voor wat ze waard waren, hierbij gelukkig nog geen ploegen tactiek. Nee, lekker ieder voor zich, wat zorgde voor een spervuur aan demarrage.

Tot half koers, waarna de rust terug keerde. Drie rondes voor de finish reed een groepje van 3 renners weg, zij zorgden voor een spannende ontknoping. Met de finish in zicht kwam het peloton met rasse schreden dichterbij. Toch werden de 3 vluchters beloond, zij sprinten voor het podium. Uitslag: 1. Wessel Verschuren 2. Niek Struijs 3. Robbert Rasenberg.

Bij de Junioren  bleef het kleine peloton samen. Dus moest men aan een sprint gaan denken, en zo geschiedde.  Hierbij was een sterke zuiderbuur  de snelste,  namelijk Diederiek Pemen uit Meer. Uitslag: 1. Diederiek Pemen 2. Bob Kerkhofs 3. Geert Verheijen uit Rijsbergen.

Bij de Elite/Beloften werd het startschot iets na 19.00 uur gelost. De bewolking trok open en het opgekomen publiek ging er eens goed voor staan. In het eerste deel van de koers probeerden de Zundertse renners Sieben Wouters en Stan Godrie een kopgroep te vormen. Na diverse uitvalspogingen bleek wel dat de thuisrijders sterk geviseerd werden door de sterke concurrentie. Na wat schermutselingen kreeg een tweetal renners een kleine voorsprong welke zij netjes verdedigden. Om de 3e plek werd het een tactisch spel waarin Stan duidelijk de beste was, maar hij kreeg het gat naar de koplopers niet dicht. Dan maar wachten tot de laatste ronde. Iedereen ging er eens goed voor staan, zou het peloton het gat kunnen dichten? In de sprint a la deux was oud prof Roman van Zandbeek duidelijk de beste voor Thijs de Lange. Zundertenaar Stan Godrie won de pelotonsprint om de 3e plek. Uitslag: 1. Roman van Zandbeek 2. Thijs de Lange 3. Stan Godrie. Al met al een spannende ontknoping van een natte wielermiddag.


De organisatie wil nogmaals alle sponsoren, supporters en omwonenden bedanken die deze wielermiddag mogelijk hebben gemaakt. Vooral dank aan de vele vrijwilligers die zowel bij de opbouw maar ook tijdens de koers op hun verregende posten bleven, chapeau mannen!


 

Van Kampioen naar Kampioen

Huldigde we afgelopen jaar Stan Godrie nog als nationaal kampioen op de weg en in het veld.
Dit jaar zetten we samen met W.T.C. de Trappistentrappers Sieben Wouters in het zonnetje.
Hij neemt als kersverse Kampioen veldrijden de trui van Stan over.
Huldiging
Sieben Wouters
Nederlands Kampioen Veldrijden
Beloften 2015 - 2016


Sieben 2015-2016 


 Zondag 24 januari 2016
Café Stuivezand - Bredaseweg 43 - Zundert Aanvang 18:30 uur


 

67e Ronde van Zundert 2015


Het Rood Wit Blauw


 Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden is de 67ste Ronde van Zundert verreden. Bij de Elite/Belofte alweer een Zundertse winnaar. Stan Godrie die met zijn drie kleuren, als Nederlands kampioen, het plubliek in extase bracht. Hij werd door het talrijke opgekomen plubliek naar een overwinning geschreeuwd maar Stan moet het dan altijd  nog wel zelf doen.


 De nieuwelingen streden voor wat ze waard waren hierbij gelukkig nog geen ploegen tactiek. Nee, lekker ieder voor zich wat altijd strijd met zich mee brengt. Met Tim Bierkens als winnaar alweer zijn 10de dit seizoen. Uitslag 1. Tim Bierkens 2. Alain Broos 3. Lars Oreel.


 Bij de junioren  bleef het peloton lang samen. Toen er een kopgroep ontstond van vier renners moest men hierin de winnaar gaan zoeken.  Na een ferme demarrage van Martijn Knoppert kon alleen Thomans Verleijs-Donk nog volgen. Knoppert maakte het in een sprint a deux nog maar eens meer dan duidelijk, hij was de sterkste. Uitslag 1. Martijn Knoppert 2. Thomas Verleijs-Donk 3. Robin van ’t Westeinde


 Bij de Elite/beloften werd het startschot iets na 19.00 uur gelost. Eerst werd er stil gestaan bij het overlijden van Ad Wouters, die zaterdag 1 augustus werd begraven. Met Ad verliezen we een trouwe vrijwilliger en echte wielerliefhebber, maar vooral een warme behulpzame man.


Hierna werd Stan Godrie nogmaals geroemd om zijn prestatie op het Nederlands Kampioenschap.  Hij ontving uit handen van Stichting Ronde van Zundert zijn officiële kampioenstrui. Deze keer echter wel netjes bedrukt met de titel Nederlands Kampioen Belofte weg 2015. Lief en leed luiden zo dicht bij elkaar het startschot in.


Het talrijke opgekomen publiek ging er eens goed voor staan. Na een ronde of 10 werd er door Stan eens flink doorgetrokken wat drie breuken in het peloton veroorzaakte. De winnaar moest men zoeken in het voorste gedeelte ook dat was voor Stan niet genoeg en zette nog eens flink aan zo bleven er nog 3 renners over die konden gaan strijden om de overwinning. Het werd een tactisch spel waarin Stan duidelijk de beste was en met een half wiel als eerste over de streep kwam. Uitslag 1. Stan Godrie 2. Gerhard Joling 3. Paul Moerland.


 De organisatie wil nogmaals alle sponsoren, de vele vrijwilligers en supporters, en omwonende bedanken die deze mooie wielerdag mogelijk hebben gemaakt. De organisatie is trots op hun Zundertse renners en staan alweer klaar voor de 68ste editie!


 

66e Ronde van Zundert 2014


 


 


 


Na weken van zon en droog weer waren de vooruitzichten niet best. De temperatuur  zou goed zijn maar er werd ook regen voorspeld. Tegen de tijd dat de nieuwelingen van start gingen werden de hemel sluizen open gezet. Dat was voor de vele vrijwilligers en renners een flinke tegenvaller. Ook heeft dat tot gevolg dat er minder deelnemers waren. Maar met een grotere kans op de overwinning en vol goede moed vertrokken de nieuwelingen voor 40 km op een natte ondergrond. De nieuwelingen streden voor wat ze waard waren. Bob Kerkhofs reed na een sterke solo als eerste over de meet. Uitslag 1. Bob Kerkhofs 2. Jesper Keller. 3. Robin Beije.


Bij de junioren  bleef het peloton lang samen, tot er een kopgroep ontstond van drie renners. Met in de kopgroep een bekende naam voor de Zundertse wielerliefhebbers. Eddy Bouwmans was samen met zijn zoon Dylan, afgereisd naar de familie Siemons. Een bekende rit voor Eddy, die in zijn amateur tijd onder de vlag van Sauna Diana zijn talent liet gelden. Dit talent werd bevestigd met een profcontract in 1990 bij Peter Post.  


Dylan Bouwmans liet zien dat appels niet ver van de boom vallen.  Sieben Wouters, winnaar van de 65e Ronde van Zundert, haalde nog alles uit de kast maar tevergeefs. Het peloton zag op 100m Bouwmans het zegegebaar maken, kort gevolgd door  Jesse Muis (2e) en Jordy Timmermans (3e).  


Bij de Elite/beloften werd het startschot om precies 19.00 uur gelost. In de stromende regen begon het peloton aan de Zundertse expeditie. Hier was goed te zien dat er renners bij waren die geen schrik hadden voor de gladde wegen. Na ongeveer 30 km vertrok Tom Vermeer en wat niemand voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd. Hij maakte er een lange tijdrit van en werd zo onbedreigd winnaar van de 66ste Ronde van Zundert. Voor de tweede plaats werd fel gesprint , Zundertenaar Stan Godrie werd tweede voor Sjors Roosen. Uitslag 1. Tom Vermeer 2. Stan Godrie 3. Sjors Roosen. 


Door de regen heeft de EHBO veel werk gehad, gelukkig waren het enkel schaafwondjes. Ook voor de jury was het geen gemakkelijke middag/avond en waren er vele discussies. Na de wedstrijden werd het droog en kon alles netjes worden opgeruimd. De organisatie wil nogmaals alle sponsoren, de vele vrijwilligers en supporters bedanken die deze wielerdag mogelijk hebben gemaakt. De organisatie is trots op hun Zundertse renners en staan alweer klaar voor de 67ste editie! 


 

De liefhebber,

Overal in het land zie je wielercriteriums verdwijnen, gewoon geen bestaansrecht meer vanwege financiële middelen of een te kort aan vrijwilligers. Ook de hoge kosten aan de KNWU spelen hierbij parten. Maar wat een echte wielerliefhebber er allemaal voor over heeft grenst aan het ongelofelijke. Zo’n liefhebber is Ad Damen, zelf gekoerst en jeugdbegeleider van WTC de Trappistentrappers. Hij was de man die gelijk ja zei toen Sauna Diana aangaf te willen stoppen met het organiseren van de Wielerronde van Zundert. Ad en een paar andere fanatiekelingen sprongen gelijk op en het nieuwe bestuur was geboren. Hij nam zijn taak 12 jaar lang zeer serieus. Hij zwaaide de scepter over de omleidingen en het parkoers. Dikwijls op het laatste moment nog een dranghek  goed zetten, zodat alles netjes was afgesloten. De jury keek over zijn schouder mee, althans zo voelde hij dat. Ook was hij de man die sponsors kon overhalen voor een mooi bedrag, misschien niet met woorden maar wel als liefhebber van de echte wielerkoers.


Waar hij een hekel aan had was in de belangstelling staan. Daar moest je bij hem niet mee aankomen. Tot het laatste moment wilde hij er niets van weten. Het dreigement “dan help ik niet meer” werd dan ook heel serieus genomen. Toch vonden wij dat Ad iets verdient had, een woord van dank een bosje bloemen en iets voor zijn andere hobby. Als je wil weten wat die andere hobby is vraag het hem en zeg dan gelijk dat je dit gelezen hebt op de website. Ad, nogmaals bedankt wij hopen je te mogen oproepen als vrijwilliger voor de Ronde van Zundert in 2014.


Bestuur,


Ronde van Zundert

Thuisrijder wint 65e editie,

De 65e editie van de Ronde van Zundert heeft aangetoond dat de ronde springlevend is: enthousiaste vrijwilligers, prima sponsors en een prachtig deelnemersveld. En als de weergoden dan ook nog meewerken krijg je wedstrijden om van te smullen. Op het mooie en snelle rondje openden de nieuwelingen de wedstrijd. Zundertenaar Thijmen Roovers (14e) kwam helaas net te kort in een lange sprint en zo bestond het podium uit Bas Ottevanger, Niels Heering en Rens Tulner. 


Bij de junioren  speelde zich een ware triller af. Half wedstrijd sprong Klein Zundertenaar Sieben Wouters uit het peloton om 7 ronden alleen voor het peloton uit te rijden. Een bijna onmogelijke opgave maar door het talrijke publiek werd hij vooruit geschreeuwd. Op drie ronde van het einde maakte enkel Daaf Koemans de aansluiting om  samen te strijden voor de overwinning. Sieben was de slimste en de snelste dus kon men in Zundert eindelijk juichen voor een thuiswinnaar. Een Zundertse winnaar is de laatste 20 edities niet meer voorgekomen. Het publiek genoot dan ook met volle teugen en beloonde Sieben met een daverend applaus. De uitslag 1 Sieben Wouters 2 Daaf Koemans 3 Koen van de Klundert.


 Sieben Wouters


Bij de Elite/beloften werd het startschot om precies 19.00 uur gelost. In deze categorie maar liefst 75 renners, waarvan 3 uit de gemeente Zundert. Na 7 ronde wedstrijd ontstond een heuse elite kopgroep op  initiatief van de Duitser Michael Schweizer. In deze kopgroep wederom een Zundertenaar in de persoon van Stan Godrie.


Na 2 ronden wisten nog enkele renners de oversteek naar de kopgroep te maken met o.a. Jelle Meester, David van Eerd, Gerwin de Regt en winnaar van de Ronde van Zundert 2008 Paul Moerland. De laatste 10 rondes werd de spanning groter in de kopgroep. Aanval na aanval werd geplaatst. Ook Stan probeerde weg te komen uit dit elitegroepje, maar iedereen stond dusdanig scherp dat hem dit niet lukte. Dan toch een sprint? Nee, het was Paul Moerland in de laatste bocht die vol door ging en de vogel was gaan vliegen. Helaas had Stan Godrie niet meer de benen om op het podium te rijden. Plaats 2 werd bezet door de Pool Przemyslaw Kasperkiewicz en het podium werd vervolledigd door Bredanaar Bart Dielissen. Wederom een prachtige wedstrijd met veel actie getuigen een gemiddelde snelheid van 47 km/h over 80 km.


De 65e Ronde van Zundert is er weer een om te onthouden. Veel sterke deelnemers uit o.a. Japan, Letland, Duitsland, Polen en zelf Australië. Een meer dan verdiende Zundertse winnaar bij de junioren, de gezelligheid onder de vrijwilligers, en het snelle aanvallende wedstrijdverloop doen uitkijken naar de 66e editie. Met hopelijk net zoveel aanmoediging voor nog meer Zunderts talent. De organisatie wil nogmaals alle vrijwilligers en sponsoren bedanken die deze succesvolle dag mogelijk hebben gemaakt.

Ierse Junioren en plaatselijk favorieten in 2012

Podium Junioren


Vrouwe  Fortuna was de organisatie goed gezind. Om 16:00 uur werd het eerste startschot gegeven voor de nieuwelingen. Ondanks de nog drukkende warmte zorgde de nieuwelingen op het mooie en snelle rondje, voor het nodige vuurwerk.
In een bloedstollende massasprint drukte Miquel de Zoete zijn voorwiel als eerste over de streep. Hij werd op het ereschavot vergezeld door ploegmaat Jesse van den Enden (2e) en Jan Maas (3e).
Onze Zundertenaren waren, na een aanvallende wedstrijd, in de sprint nog voorin te vinden. Zo werd Sieben Wouters 15e en Thijmen Roovers eindigde als 23e.

Bij de junioren gaf een 6-koppige Ierse ploeg de ronde van Zundert een internationaal tintje, zij bereiden zich momenteel in Nederland voor op het Europees Kampioenschap. Dat deze junioren hard kunnen fietsen was al snel duidelijk,  het peloton werd gelijk op een lang lint getrokken. Een kopgroep van vier renners had zich afgescheiden. De winnaar zou uit deze kopgroep komen. In een lange sprint liet de Ier Ryan Mullen er geen gras over groeien, hij mocht de kussen van de rondemissen in ontvangst nemen. Sjors Dekkers (2e) en Twan van der Sijs (3e) maakten het podium compleet. De Zundertse junioren reden achter het geweld van de kopgroep ook een knappe prijs met een 14e plaats voor Janno de Bruijn en een 16e  plaats voor Floris Wassenaar.

Bij de Elite/beloften werd het startschot om precies 19.00 uur gelost. Bijna gelijktijdig vielen de eerste regendruppels en werd de lucht zwart. Gelukkig bleef het bij druppelen zodat de wedstrijd niet werd ontsierd door valpartijen. De bijna 70 renners ranselde de 80 kilometer af met een gemiddelde van 44 km/u, zodat voor het invallen van de duisternis drie renners op het podium stonden. Na vele uitloop pogingen van onder andere oud winnaar Paul Moerland (Nieuwelingen 2008) en de latere nummer 3 Jurrien Bosters was even naar half koers iedereen ingelopen en werd de “Gruppo Compatto”. Vanaf dat moment werd in het peloton gespeculeerd op wederom een massasprint. Er werd even naar elkaar gekeken toen Nicky Verdaasdonk, direct na de laatste bocht met nog 700 m te gaan, er tussenuit knalde. Deze oud winnaar uit Chaam, wist de massa sprint nipt te ontlopen en kon met de handen in de lucht de streep over.  Hierachter stormde het peloton onder leiding van Twan Schalk op de streep af. Twan wist de kop knap te houden en werd 2e gevolgd door Jurrien Boster uit Steenbergen. Een mooi podium dus met de Rijsbergse Twan Schalk, die dit jaar zijn laatste wedstrijden rijdt.Podium Elite/belofte

Vele renners uit de gemeente Zundert hebben zich bij verschillende categorieën getoond dus dat geeft hoop voor de toekomst.

Nu alles weer achter de rug is, kijkt de Stichting Ronde van Zundert terug op een hele mooie en geslaagde 64e Ronde van Zundert. Maar de stichting kijkt natuurlijk vooral uit naar de 65e editie volgend jaar!

De ronde van Zundert zou zeker niet mogelijk zijn geweest zonder de vele sponsoren en de vele vrijwilligers. Daarom aan iedereen die deze ronde mogelijk heeft gemaakt, hartelijk dank!